Användandet av kryddor i matlagningen är idag utbrett och vanligt... Välja din favorit!
Underkategorier
Kryddblandning till Tzatziki 30g Terre Exotique Blanda 1 tesked kryddblandning (eller efter egen smak) med 1 dl grekisk yoghurt och 1/4 riven urvattnad gurka (Riv gurkan grovt, lägg den i en sil och strö över saltet. Låt gurkan rinna av i cirka 30 minuter. Pressa ur resten av vattnet som är kvar i gurkan). Efter grekiskt recept.
Zathar 70g Terre Exotique Används t ex till mezza-rätter, vitt kött, sallad eller rökt lax. Efter libanesiskt recept.
Havssalt med limeskal 90g från Madagascar Gott till fisk, skaldjur, majonnäs...
Rökt Salt "Viking" 225g. Terre Exotique Detta salt luktar och smakar rökt och gott! Saltet passar bra särskilt på en omelette , potatisgratäng eller skaldjur och fisk, stekt fläskkött m.m.
Vit penja peppar IGP från Kameroun 70g. Gott till salad med ananas, avokado, gurka eller stekt sparris, burrata, till pizza....
Peppar blandning med 5 olika bär - kvarn Bedros 45g Svart, vit, chili från Jamaïca, Rosa, grön.
Bouquets Garnis EKO från Provence - 5 buket En örtblandning bestående av timjan och lagerblad.
Vild Lagerblad EKo från Occitanie. Till kalvstek, buljong, kokt julskinka, grillad kycklingfilé, köttgryta...
Röd Szechuanpeppar 30g Kina Används mycket i det Kinesiska köket. Passa till wok, pepparsås, sparris, Rosbiff.. Hel Sichuanpeppar
Voatsiperifery svart peppar från Madagascar 50g Gott till ankbröst, pillgrimmusslor, tonfisk...
Saltdiamanter från Himalaya 400g Hur använder man diamanterna? Placera diamanterna som en vacker dekoration längs bordets mitt. Gästerna väljer en saltdiamant och får prova att riva sitt eget salt... En originell idé som dina gäster med all säkerhet kommer att uppskatta!
Sumac 60g Terre Exotique Gott ill guacamole, Salade libanaise, till kykling, kefta... Ursprung: Turkiet.
Bäst-före: dec-24 Ras el Hanout 60g Marrakesh Passa till: Marokanskt Couscous med fårkött, Taginer med kyckling, katrinplommon och mandel eller Couscous Royal med grönsaker, kyckling och merguez.
Tajinekrydda 60g Tajinekrydda passar till lamn, couscous, kyckling, fågel eller som vegetarisk gryta.
Dukkah 40g Terre Exotique Dukkah är en mix av mandlar, hasselnötter, koriander, kummin och peppar, en traditionell produkt som har sitt ursprung i Assouan, Egypten. Mixen är lätt rostad (pain pita).
Chimichurri Patagonico 40g. Passa till: som marinad för kött, grillatkött. Blanda med olivolja och citron eller som en krydda direkt på köttet...
Timurpeppar 40g Terre Exotique Gott till Noix de Saint Jacques, desserts, marmelader, frukt, skaldjur, fisk... Ursprung: Kathmandu, Népal.
EKO Dijonsenap med grönpeppar Dijonsenap är baserad på ekologiskt odlade produkter.Origin: Dijon (se andra produkter).
Havssalt du vigneron ifrån Bordeaux Havssalt (Ile de Ré) med rödvin från Bordeaux (merlot & Cabernet)! Otroligt gott! Passa utmärkt till grill köt & nöttkött t.ex...
Espelette chilisås Terre Exotique 100ml.
Träväska med 10 olika kryddor, peppar, salt från Terre Exotique + 1 mortier
Tomatkoncentrat 140g. Dubbel koncentrat! Kan användas för att få en mer koncentrerad tomatsmak i pasta, tajine, soppor, tomatsås... Från Le Phare du Cap Bon
Grovt havssalt från l'Île de Ré (Atlanten) 1kg. Les Sauniers de l'Ile de Ré
Inlagda citroner 660g från Beldi. Gott till grillad kyckling, fisk och grytor som t.ex Tagine.
Chilisås Harissa i tub - En smakrik kryddblandning från NordAfrica, Ursprungsland: Tunisien Harissa är en tunisisk stark röd sås gjord på bland annat chilipeppar och vitlök. Den är speciellt populär i Tunisien, men förekommer i andra nordafrikanska kök, som det marockanska. Harissa används ofta till couscous eller i soppor.
Strö salt från Camargue. Naturel Finn havssalt 250g. Utan tillsats
Fleur de sel - Havssalt 80g. Kvarn Ursprung: Ile de Ré, Atlanten, Frankrike.
Fleur de sel (havssalt) 125g. burk med korklock Provence (se andra produkter).