• Gratinerade sniglar med vitlök och persilja
    Upplagd av
       Visningar (1874)
       Recept
       0 Kommentar

    Gratinerade sniglar med vitlök och persilja

    Gratinerade sniglar med vitlök och persilja
    1 burk (24 st sniglar) Escargots de Bourgogne Sauvages au naturel très gros (La Maison de L’Escargot)
    200 g smör
    15 g hackad bladpersilja+ 15 g färsk bladspenat
    1 msk god olivolja
    1 vitlöksklyfta
    ½ schalottenlök
    havssalt
    svartpeppar
    1 msk pressad citron
    15 anisfrön
    En knivsudd cayennepeppar

    GÖR SÅ HÄR:
    Lägg hackad persilja och bladspenat samt olivolja i en mortel och stöt som en pesto.
    Finhacka schalottenlöken och vitlöken, hacka eller stöt anisfrön och tillsätt i peston.
    Lägg i rumstempererat smör smaka av med salt, svartpeppar, cayenne och citronsaft.
    Värm ugnen till 100 grader.
    Häll av sniglarna i durkslag och låt torka på papper. Lägg i snigelskal eller formar.
    Klicka i en tesked per snigel och ställ formen på en större ugnsplåt. Baka i form cirka 10 minuter. Avsluta med grillelement ca 175 grader i cirka 5 minuter.
    Servera rykande varma med färskt surdegsbröd. Garnera eventuellt med lite mer hackad persilja och ett rött bourgogne- eller bordeauxvin.

kommentar, tips....

* Namn:
* E-post: (ej publicerat)
   Website: (Site url with http://)
* Kommentar: