• Escargots
    Posté par
       Vues (9720)
       Recettes
       0Commentaire

    Escargots

    Gratinerade sniglar med vitlök och persilja
    1 burk (24 st sniglar) Escargots de Bourgogne Sauvages au naturel très gros (La Maison de L’Escargot)
    200 g smör
    15 g hackad bladpersilja+ 15 g färsk bladspenat
    1 msk god olivolja
    1 vitlöksklyfta
    ½ schalottenlök
    havssalt
    svartpeppar
    1 msk pressad citron
    15 anisfrön
    En knivsudd cayennepeppar

    GÖR SÅ HÄR:
    Lägg hackad persilja och bladspenat samt olivolja i en mortel och stöt som en pesto.
    Finhacka schalottenlöken och vitlöken, hacka eller stöt anisfrön och tillsätt i peston.
    Lägg i rumstempererat smör smaka av med salt, svartpeppar, cayenne och citronsaft.
    Värm ugnen till 100 grader.
    Häll av sniglarna i durkslag och låt torka på papper. Lägg i snigelskal eller formar.
    Klicka i en tesked per snigel och ställ formen på en större ugnsplåt. Baka i form cirka 10 minuter. Avsluta med grillelement ca 175 grader i cirka 5 minuter.
    Servera rykande varma med färskt surdegsbröd. Garnera eventuellt med lite mer hackad persilja och ett rött bourgogne- eller bordeauxvin.

Ecrire une réponse

* Nom:
* Email: Non publié
   Site: (Url du site sanshttp://)
* Commentaire: