Pilgrimsmusslor med Tryffelhonung
Pilgrimsmusslor med Tryffelhonung
Till 6 personer
Tillagning: 10 minuter
Vila: 30 minuter
Ingredienser:
18 pilgrimsmusslor
1 matsked Tryffelhonung
1 matsked vinäger
- Tryffelbitar
4 matskedar olivolja
- 1 matsked tryffelolja
nypressad citronsaft
Havssalt & peppar
Tillagning:
Skär pilgrimsmusslorna i tunna skivor och lägg dem i en skål.
Häll lite citronsaft över.
Täck skålen med plastfilm och låt stå i kylskåp i 30 minuter.
Blanda ihop olivoljan med vinägern.
Ta upp de skivade pilgrimsmusslorna från skålen och lägg dem i musselskalen tillsammans med lite Tryffelhonung.
Häll över vinägrettsåsen, salta och peppra och dekorera med tryffelbitar.
Servera omgående tillsammans med sallad, gröna saker...
Tryffelhonung passar också perfekt till gåslever och till olika ädla köttsorter.
Bonjour!!!