• Ugnsstekt ankbröst med mango
    Upplagd av
       Visningar (1298)
       Recept
       0 Kommentar

    Ugnsstekt ankbröst med mango

    Till 4 personer.

    Ingredienser:

    2 stora ankbröst

    1 mango

    En kvist rosmarin eller timjan

    Fleur de sel (havssalt) och peppar

    Serveras med pommes chateau och haricots verts eller basmatiris.

    Gör så här:

    Värm ugnen till 210°. Korssnitta ankbröstets skinn med en vass kniv. Skala mangon och skär i ganska tjocka skivor.

    Bryn ankbrösten med skinnsidan nedåt i en tjockbottnad stekpanna på stark värme i 5 minuter. Strö salt och peppar på ankbröstens köttsida.

    Lägg mangoskivorna på ena ankbröstets köttsida tillsammans med lite rosmarin, placera det andra ankbröstet ovanpå, bind i hop med steksnöre på samma sätt som en ugnsstek.

    Placera anksteken i en ugnsfast form och stek i ugnen i 15-20 minuter på 210° utan att täcka över.

    Ta ut anksteken, täck med aluminiumfolie och låt vila i 5 minuter.

    Häll vinet i formen och skrapa ihop stekspadet med vinet, låt såsen sedan reducera på medelvarm platta.

    Häll såsen över anksteken och servera omgående tillsammans med basmatiris.

    Bon appétit!

    VintipsVintips:

    Côte Rôtie - Vallée du Rhône - Rötvin

    Margaux - Bordeaux - Rötvin

    Graves - Bordeaux - Rötvin

kommentar, tips....

* Namn:
* E-post: (ej publicerat)
   Website: (Site url with http://)
* Kommentar: