• Tartiflette med confit de canard
    Upplagd av
       Visningar (43)
       Recept
       0 Kommentar

    Tartiflette med confit de canard

    La tartiflette är en potatisgratäng med lök, bacon och Reblochonost från Haute-Savoie.

    Vi har gjort en liten variant med Confit de Canard istället för bacon....Mycket godare!

    Ingredienser (4 personer)

    1 Reblochonost ca 450g.

    1 Kg Potatis

    1 Anklår (passar även med Gésiers de canard)

    1 Lök (stor)

    2 Msk crème fraiche

    Salt & peppar

    Smör

     

    Tillredning

    Skala och kok potatisen tills de är nästan färdiga, dvs mjuka utan att falla sönder.

    Hacka löken och steka den i några minuter & lägg anklåret (i små bitar) i stekpannan.

    Lägg nu ut hälften av potatisen i botten av en smörad gratängform, lägg på hälften av anklår & löken.

    Skiva osten i 2 eller 4 bitar.

    Upprepa nu proceduren en gång till och avsluta med osten, krydda med salt & peppar.

    Ströd med crème fraiche.

    Gratinera i 225 grader ca 20 min tag ut och servera med lite salad & vin.

     

    VintipsVintips:
    Beaujolais t.ex Georges Duboeuf 85646, rött vin.

    Côte du Roussillon, t.ex Pygmalion Côte du roussillon Village 473007, rött vin

kommentar, tips....

* Namn:
* E-post: (ej publicerat)
   Website: (Site url with http://)
* Kommentar: