Tillverkare: Bonnat chocolat

Familjeföretaget Bonnat startade sin verksamhet 1884 i Voiron. De exklusiva chokladsorterna är noga utvalda av chokladmästaren Stéphane Bonnat.

Bonnat var först med att införa det som kallas Grand Cru: chokladkakor som garanterat gjorts av kakao från ett och samma ursprung. Kakaon som används till Bonnatchokladen odlas bland annat i Ecuador, Madagaskar och Elfenbenskusten, vilka räknas som några av de bästa kakaoplantagerna i världen. Kakaosorterna importeras som bönor och rostas sedan på plats enligt tradition i Voiron. Flera av plantagerna ägs av familjen själva vilket är en garanti för god kvalitet och bra arbetsförhållanden.


Några av de mest populära chokladsorterna är Madagascar, Chuao, Haiti, och Cuba. I sortimentet finns också choklad med 100 procent kakao – perfekt att riva över bakverk.


Bonnat Chocolatier är ett av världens mest traditionsrika chokladföretag med en historia som sträcker sig 125 år tillbaka i tiden. 1884 började Félix Bonnat producera kvalitetschoklad i den lilla staden Voiron, strax utanför Grenoble i sydöstra Frankrike – ett arv som numera förvaltas av sonsonsonen Stéphane Bonnat.

Mer info
Visa 1 - 16 of 16 produkter