• Långkok anka - confit de canard
    Upplagd av
       Visningar (12407)
       Recept
       0 Kommentar

    Långkok anka - confit de canard

    Långkok - Confit de Canard

    MITT RECEPT INSPIRERAT AV DELIKATESSEN BISTRO BAR, Stockholm

    Långkok - Confit de Canard
    6 st Anklår
    4 msk havssalt (Fleur de Sel de Camargue)
    Nymald svartpeppar
    4-6 lagerblad
    1 msk timjan 
    1 kg ankfett 

    Att servera till:
    En god sallad bestående av blandade plockade blad.
    Gör en härlig vinägrett bestående av:
    1 tsk dijonsenap (Moutarde de Dijon)
    2 tsk rödvinsvinäger (Vinaigre Vin Rouge)
    En nypa havssalt (Fleur de Sel) 
    Svartpeppar från kvarn 
    2 msk olivolja 
    Eventuellt lite vatten

    GÖR SÅ HÄR:

    Dagen före:
    Gnid in de färska anklåren med salt och svartpeppar.
    Lägg dem i en ugnssäker form med örter och låt stå svalt över natten.


    Morgonen efter:
    Sätt ugnen på 150 grader. Borsta av saltet från anklåren och lägg tillbaka dem i den rengjorda formen. Klicka över ankfett och ställ in i ugnen.
    Tvätta och skrubba potatisen. Skär i halvor och blanchera i kokande saltat vatten. Låt rinna av.
    Vänd låren och ös dem ett par gånger.


    Efter ca 1,5 timme lägger du i potatisen och låter dem ligga med ytterligare 30-40 minuter. När anklåren och potatisen är gyllenbruna lägger du upp dem och serverar med en tomatsallad och rödvinskokta linser.

    RÖDVINSKOKTA LINSER
    4 personer
    2 dl gröna linser
    2 små schalottenlökar
    1 msk plockad timjan
    2 dl vatten
    4 dl gott rödvin (gärna samma som du serverar till maten)
    havssalt
    svartpeppar
    Olivolja


    GÖR SÅ HÄR:
    Svetta finskuren schalottenlök tillsammans med timjan i olivolja, utan att det tar färg.
    Salta lite så att inte löken bränner. I med linserna och rör runt en minut.
    Slå på vin och vatten och koka upp och låt sjuda på svag värme cirka 17-20 så att linserna blir mjuka (se anvisning på paketet). Smaka av med salt, peppar och olivolja.


    Tack till min kompis Bosse för inspiration!


    VINTIPS
    Bordeaux viner eller madiran.

kommentar, tips....

* Namn:
* E-post: (ej publicerat)
   Website: (Site url with http://)
* Kommentar: