• Långkok anka - confit de canard
    Upplagd av
       Visningar (2788)
       Recept
       0 Kommentar

    Långkok anka - confit de canard

    Långkok - Confit de Canard

    MITT RECEPT INSPIRERAT AV DELIKATESSEN BISTRO BAR, Stockholm

    Långkok - Confit de Canard
    6 st Anklår
    4 msk havssalt (Fleur de Sel de Camargue)
    Nymald svartpeppar
    4-6 lagerblad
    1 msk timjan 
    1 kg ankfett 

    Att servera till:
    En god sallad bestående av blandade plockade blad.
    Gör en härlig vinägrett bestående av:
    1 tsk dijonsenap (Moutarde de Dijon)
    2 tsk rödvinsvinäger (Vinaigre Vin Rouge)
    En nypa havssalt (Fleur de Sel de Camargue) 
    Svartpeppar från kvarn 
    2 msk olivolja 
    Eventuellt lite vatten

    GÖR SÅ HÄR:

    Dagen före:
    Gnid in de färska anklåren med salt och svartpeppar.
    Lägg dem i en ugnssäker form med örter och låt stå svalt över natten.


    Morgonen efter:
    Sätt ugnen på 150 grader. Borsta av saltet från anklåren och lägg tillbaka dem i den rengjorda formen. Klicka över ankfett och ställ in i ugnen.
    Tvätta och skrubba potatisen. Skär i halvor och blanchera i kokande saltat vatten. Låt rinna av.
    Vänd låren och ös dem ett par gånger.


    Efter ca 1,5 timme lägger du i potatisen och låter dem ligga med ytterligare 30-40 minuter. När anklåren och potatisen är gyllenbruna lägger du upp dem och serverar med en tomatsallad och rödvinskokta linser.

    RÖDVINSKOKTA LINSER
    4 personer
    2 dl gröna linser
    2 små schalottenlökar
    1 msk plockad timjan
    2 dl vatten
    4 dl gott rödvin (gärna samma som du serverar till maten)
    havssalt
    svartpeppar
    Olivolja


    GÖR SÅ HÄR:
    Svetta finskuren schalottenlök tillsammans med timjan i olivolja, utan att det tar färg.
    Salta lite så att inte löken bränner. I med linserna och rör runt en minut.
    Slå på vin och vatten och koka upp och låt sjuda på svag värme cirka 17-20 så att linserna blir mjuka (se anvisning på paketet). Smaka av med salt, peppar och olivolja.


    Tack till min kompis Bosse för inspiration!


    VINTIPS
    • Château Rival Bellevue, Bordeaux Supérieur nr. 78852
    Stramt och strävt men nyanserat fruktigt ungdomligt vin med mycket fatkaraktär, mörka bär, plommon, lavendel och örter. Passar utmärkt till feta fåglar och långkok.
    eller
    • Château Grand Lys.
    Stålande stramt smakrikt vin med mörk frukt av moreller, plommon, örter och lakrits.
    Till Anka.

kommentar, tips....

* Namn:
* E-post: (ej publicerat)
   Website: (Site url with http://)
* Kommentar: