Ugnsstekt ankbröst med mango
Till 4 personer.
Ingredienser:
2 stora ankbröst
1 mango
En kvist rosmarin eller timjan
Fleur de sel (havssalt) och peppar
Serveras med pommes chateau och haricots verts eller basmatiris.
Gör så här:
Värm ugnen till 210°. Korssnitta ankbröstets skinn med en vass kniv. Skala mangon och skär i ganska tjocka skivor.
Bryn ankbrösten med skinnsidan nedåt i en tjockbottnad stekpanna på stark värme i 5 minuter. Strö salt och peppar på ankbröstens köttsida.
Lägg mangoskivorna på ena ankbröstets köttsida tillsammans med lite rosmarin, placera det andra ankbröstet ovanpå, bind i hop med steksnöre på samma sätt som en ugnsstek.
Placera anksteken i en ugnsfast form och stek i ugnen i 15-20 minuter på 210° utan att täcka över.
Ta ut anksteken, täck med aluminiumfolie och låt vila i 5 minuter.
Häll vinet i formen och skrapa ihop stekspadet med vinet, låt såsen sedan reducera på medelvarm platta.
Häll såsen över anksteken och servera omgående tillsammans med basmatiris.
Bon appétit!
Vintips:
Côte Rôtie - Vallée du Rhône - Rötvin
Margaux - Bordeaux - Rötvin
Graves - Bordeaux - Rötvin