Tartiflette med confit de canard
La tartiflette är en potatisgratäng med lök, bacon och Reblochonost från Haute-Savoie.
Vi har gjort en liten variant med Confit de Canard istället för bacon....Mycket godare!
Ingredienser (4 personer)
1 Reblochonost ca 450g.
1 Kg Potatis
1 Anklår (passar även med Gésiers de canard)
1 Lök (stor)
2 Msk crème fraiche
Salt & peppar
Smör
Tillredning
Skala och kok potatisen tills de är nästan färdiga, dvs mjuka utan att falla sönder.
Hacka löken och steka den i några minuter & lägg anklåret (i små bitar) i stekpannan.
Lägg nu ut hälften av potatisen i botten av en smörad gratängform, lägg på hälften av anklår & löken.
Skiva osten i 2 eller 4 bitar.
Upprepa nu proceduren en gång till och avsluta med osten, krydda med salt & peppar.
Ströd med crème fraiche.
Gratinera i 225 grader ca 20 min tag ut och servera med lite salad & vin.
Vintips:
Beaujolais t.ex Georges Duboeuf 85646, rött vin.
Côte du Roussillon, t.ex Pygmalion Côte du roussillon Village 473007, rött vin