Risotto på runt ekologiskt ris med grön sparris från Camargue
Risotto på runt ekologiskt ris med grön sparris från Camargue
Ingredienser för 4 personer:
o 200 g runt ris från ekologisk odling i Camargue
o 500g gram grön sparris från Camargue
o 3/4 liter kycklingbuljong
o 10 cl vitt vin
o schalottenlök
o 40 g parmesan
o 10 cl crème fraiche
o salt, peppar
Gör så här:
Skala och skär sparrisen i små bitar och lägg undan topparna. Stek sparrisen separat i en teflonpanna på låg värme i 10 minuter och håll varma.
Skala och hacka schalottenlöken. Stek i olivolja på låg värme i en gryta under 5 minuter. Häll i riset och rör om ett par minuter tills att grynen är genomskinliga.
Häll på det vita vinet, blanda och fortsätt tillaga på väldigt låg värme genom att regelbundet hälla i den sjudande buljongen i grytan allteftersom den absorberas av riset. Salta och peppra.
Kontrollera efter 15 minuter och lägg i sparrisstjälkarna, parmesanen och avsluta din risotto med crème fraichen.
Lägg upp din risotto i djupa tallrikar och dekorera med topparna på sparrisen.
Vintips:
Chablis eller Riesling från Alsace.
alt. vittvin från Bordeaux, Château Lauduc vit.