• Risotto på runt ekologiskt ris med grön sparris från Camargue
    Upplagd av
       Visningar (1260)
       Recept
       0 Kommentar

    Risotto på runt ekologiskt ris med grön sparris från Camargue

    Risotto på runt ekologiskt ris med grön sparris från Camargue

    Ingredienser för 4 personer:

    200 g runt ris från ekologisk odling i Camargue

    o 500g gram grön sparris från Camargue

    o 3/4 liter kycklingbuljong

    o 10 cl vitt vin

    o schalottenlök

    10 cl olivolja

    o 40 g parmesan

    o 10 cl crème fraiche

    o salt, peppar

    Gör så här:

    Skala och skär sparrisen i små bitar och lägg undan topparna. Stek sparrisen separat i en teflonpanna på låg värme i 10 minuter och håll varma.

    Skala och hacka schalottenlöken. Stek i olivolja på låg värme i en gryta under 5 minuter. Häll i riset och rör om ett par minuter tills att grynen är genomskinliga.

    Häll på det vita vinet, blanda och fortsätt tillaga på väldigt låg värme genom att regelbundet hälla i den sjudande buljongen i grytan allteftersom den absorberas av riset. Salta och peppra.

    Kontrollera efter 15 minuter och lägg i sparrisstjälkarna, parmesanen och avsluta din risotto med crème fraichen.

    Lägg upp din risotto i djupa tallrikar och dekorera med topparna på sparrisen.

    Vintips:

    Chablis eller Riesling från Alsace.

    alt. vittvin från Bordeaux, Château Lauduc vit.

kommentar, tips....

* Namn:
* E-post: (ej publicerat)
   Website: (Site url with http://)
* Kommentar: