18080
Frankrike
Ankconfit (confiterat anklår) ifrån syd-väst Frankrike.
Ursprungscertifierad.
Det är lätt att göra vardagsmaten till en festmåltid! Fransk gastronomi på 15 minuter med recept för alla smaker.
Origin: Syd-Väst (se alla produkter)
Om produkten är slut se andra varumärumärke här
Varning: Sista varan i lager!
Tillgängligs datum:
Genom att köpa denna produkt kan du samla upp till 18 poänger. Din varukorg kommer att uppgå till 18 poänger som kan omvandlas till en kupong av 3.60kr.
Confit de canard: salta, koka i sitt eget fett och konservera i samma fett.
Caractéristiques
Ank confit (inkokt anka är en vanlig rätt i Frankrike och finns att köpa på burk. Vi rekommanderar att äta med rött vin och kantereller.
IGP - Indication Géographique Protégée, attesterar om ursprungsregionen för vissa specialiteter.
Recept :
Med Bordeaux vin:
Ta ut anklåren ur burken och tillaga dem i ugn eller stekpanan.
I ugn : lägg ut delarna av den konserverade ankan på ett ugnspaller och placera en ugnssäker form eller plåt under för att samla upp det smältande fettet från ankan. Stek i ugn ca 15 minuter i 200°C tills ankan fått en fin, gyllenbrunfärg.
I stekpanna: stek ankdelarna i fettet från burken på medelstark värm i ca 20 minuter tills de blivit gyllenbruna. Vänd dem efter halva tiden.
Servera med gröna bönor, stekt potatis, svamp och rött vin från Bordeaux t.ex Bordeaux, Bordeaux supérieur, eller Graves.