Tillverkare

Pilgrimsmusslor med Tryffelhonung

Till 6 personer

Tillagning: 10 minuter

Vila: 30 minuter

Ingredienser:

  • 18 pilgrimsmusslor

  • 1 matsked Tryffelhonung

  • 1 matsked vinäger

  • 4 matskedar olivolja

  • nypressad citronsaft

  • salt & peppar

Tillagning:

  • Skär pilgrimsmusslorna i tunna skivor och lägg dem i en skål.

  • Häll lite citronsaft över.

  • Täck skålen med plastfilm och låt stå i kylskåp i 30 minuter.

  • Blanda ihop olivoljan med vinägern.

  • Ta upp de skivade pilgrimsmusslorna från skålen och lägg dem i musselskalen tillsammans med lite Tryffelhonung.

  • Häll över vinägrettsåsen, salta och peppra och servera omgående tillsammans med sallad.

 

Tryffelhonung passar också perfekt till gåslever och till olika ädla köttsorter