Tillverkare

La tartiflette är en potatisgratäng med lök, bacon och Reblochonost från Haute-Savoie.

Vi har gjort en liten variant med Confit de Canard istället för bacon....Mycket godare!

Recept av tartiflette

 

Ingredienser (4 personer)

1 Reblochonost ca 450g.

1 Kg Potatis

1 Anklår (passar även med Gésiers de canard)

1 Lök (stor)

2 Msk crème fraiche

Salt & peppar

Smör

 

Tillredning

Skala och kok potatisen tills de är nästan färdiga, dvs mjuka utan att falla sönder.

Hacka löken och steka den i några minuter & lägg anklåret (i små bitar) i stekpannan.

Lägg nu ut hälften av potatisen i botten av en smörad gratängform, lägg på hälften av anklår & löken.

Skiva osten i 2 eller 4 bitar.

Upprepa nu proceduren en gång till och avsluta med osten, krydda med salt & peppar.

Ströd med crème fraiche.

Gratinera i 225 grader ca 20 min tag ut och servera med lite salad & vin.

 

VintipsVintips:
Beaujolais t.ex Georges Duboeuf 85646, rött vin.

Côte du Roussillon, t.ex Pygmalion Côte du roussillon Village 473007, rött vin