Tillverkare

Sniglar från BourgogneGratinerade sniglar med vitlök och persilja
1 burk (24 st sniglar) Escargots de Bourgogne Sauvages au naturel très gros (La Maison de L’Escargot)
200 g smör
15 g hackad bladpersilja+ 15 g färsk bladspenat
1 msk god olivolja
1 vitlöksklyfta
½ schalottenlök
havssalt
svartpeppar
1 msk pressad citron
15 anisfrön
En knivsudd cayennepeppar

GÖR SÅ HÄR:
Lägg hackad persilja och bladspenat samt olivolja i en mortel och stöt som en pesto.
Finhacka schalottenlöken och vitlöken, hacka eller stöt anisfrön och tillsätt i peston.
Lägg i rumstempererat smör smaka av med salt, svartpeppar, cayenne och citronsaft.
Värm ugnen till 100 grader.
Häll av sniglarna i durkslag och låt torka på papper. Lägg i snigelskal eller formar.
Klicka i en tesked per snigel och ställ formen på en större ugnsplåt. Baka i form cirka 10 minuter. Avsluta med grillelement ca 175 grader i cirka 5 minuter.
Servera rykande varma med färskt surdegsbröd. Garnera eventuellt med lite mer hackad persilja och ett rött bourgogne- eller bordeauxvin.