Tillverkare

Smörgås på franskt mjukt kryddbröd (mjuk pepparkaka) med rökt lax och färsk ost.

Smörgås på franskt mjukt kryddbörd med rökt lax och fräsk ost


Ingredienser till 4 personer

2 rökta lax filé

150g färsk ost eller feta

1 msk olivolja

1 gurka

1 mjuk pepparkaka

Röda vinbär

Fänkål

Peppar

 

Steg1:

• Skölj och skala gurkan och skär den i smala stavar.

• Mosa den färska osten tillsammans med olivolja med hjälp av en gaffel ta ett tag med pepparkvarnen.


Steg 2:

• Skär den rökta laxen på längden för att få ungefär 4 lika stora bitar.

• Lägg en skiva franskt mjukt kryddbörd på varje assiett och strö över smalstrimlad färsk fänkål.

• Lägg en tredjedel av en av de rökta laxskivorna på en skiva mjuk pepparkaka.


Steg 3:

• Lägg med hjälp av en sked på lite av ostblandningen på laxbiten och toppa med några gurkstavar.

• Vik över den andra tredjedelen av laxskivan och gör på samma sätt, skapa ytterligare ett liknande skikt med den tredje delen.


Steg 4:

• Genom att alternera lax, färsk ost och gurka på det här sättet skapar du en hög smörgås i flera skikt.

• Dekorera till sist med några gurkstavar och röda vinbär.

• Placera svalt tills det är dags att servera.

 

VintipsVintips:

Alsace Gewurztraminer, gewurztrtaminer- vittvin, serveras mellan 10-12 grader

Chably, Chardonnay - vittvin, serveras mellan 8-10 grader

Côte de Provence, Vermentino, Ugni blanc, Clairette blanche - Vittvin, serveras mellan 8-10 grader