Smörgås på franskt mjukt kryddbröd (mjuk pepparkaka) med rökt lax och färsk ost.
Ingredienser till 4 personer
2 rökta lax filé
150g färsk ost eller feta
1 msk olivolja
1 gurka
Röda vinbär
Fänkål
Peppar
Steg1:
• Skölj och skala gurkan och skär den i smala stavar.
• Mosa den färska osten tillsammans med olivolja med hjälp av en gaffel ta ett tag med pepparkvarnen.
Steg 2:
• Skär den rökta laxen på längden för att få ungefär 4 lika stora bitar.
• Lägg en skiva franskt mjukt kryddbörd på varje assiett och strö över smalstrimlad färsk fänkål.
• Lägg en tredjedel av en av de rökta laxskivorna på en skiva mjuk pepparkaka.
Steg 3:
• Lägg med hjälp av en sked på lite av ostblandningen på laxbiten och toppa med några gurkstavar.
• Vik över den andra tredjedelen av laxskivan och gör på samma sätt, skapa ytterligare ett liknande skikt med den tredje delen.
Steg 4:
• Genom att alternera lax, färsk ost och gurka på det här sättet skapar du en hög smörgås i flera skikt.
• Dekorera till sist med några gurkstavar och röda vinbär.
• Placera svalt tills det är dags att servera.
Vintips:
Alsace Gewurztraminer, gewurztrtaminer- vittvin, serveras mellan 10-12 grader
Chably, Chardonnay - vittvin, serveras mellan 8-10 grader
Côte de Provence, Vermentino, Ugni blanc, Clairette blanche - Vittvin, serveras mellan 8-10 grader