Tillverkare

Cheesecake med rosa Reims biskvier

En cheesecake har ingen ursprung i Frankrike men är ändå jätte uppskatad.
Istället av använda vanliga digestive kex till botten valde jag en utsökt fransk delikatess, rosa biskvier från Reims. Reims är både känd för att vara regionen var man producerar champagne och var man tillverkar dessa rosa biskvier...

Cheesecake med rosa biskvier

 

Ingredienser:

- 250 g rosa Reims biskvier

- 90 g smör

cheesecakesmet

- 750 g cream cheese

- 150 g socker

- 3 ägg

- 4 droppar essentiel citronolja

halloncoulis

- 185 g hallon

- 100 g socker

- 1 matssked majsstärkelse (maizena)

- 125 ml vatten

Sätta ugnen på 150 grader. Krossa rosa biskvierna fint i en mixer och blanda smulorna med smälta smör.

Trycka ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm diameter.

Lämna det i kylen.

Vispa cream cheese, socker och citron krämigt i en skål. Röra i ett ägg i taket.

Ta kexblandningen som var i kylen och lämna bakformen på en plat.

Hälla smeten över kexbotten. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 60 minuter.

Efter 60 minuter, stänga av ugnen och låta kakan står kvar i eftervärmen tills cheesecake blir kall. Lämna sen kakan i kyllskåpet hela natten.

Halloncoulis:

Koka ihop socker ock majsstärkelse i en kastrull, tillsätta vatten  och röra allt ihop.

Tillsätta hallon och krossa dem i kastrullen med en träsked. Koka i ca 3-4 minuter.

Ta bort från värmen och låta svalna.

Fakultativ: sila bort kärnorna med en finnmaskig sil, pressa med sked så att så mycket vätska som möjligt kommer ut.

 

Montering:

Vara försiktigt när ni överföra cheesecake från bakformen till serveringsfaten.

Hälla halloncoulis över cheesecake och låta svalna 1 timme till.

Dekorera eventuellt med färska hallon och servera med en glas champagne.

Bon appétit! Laurence

 

VintipsVintips:

Champagne!