Cheesecake med rosa Reims biskvier
Ingredienser:
- 250 g rosa Reims biskvier
- 90 g smör
cheesecakesmet
- 750 g cream cheese
- 150 g socker
- 3 ägg
- 4 droppar essentiel citronolja
halloncoulis
- 185 g hallon
- 100 g socker
- 1 matssked majsstärkelse (maizena)
- 125 ml vatten
Sätta ugnen på 150 grader. Krossa rosa biskvierna fint i en mixer och blanda smulorna med smälta smör.
Trycka ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm diameter.
Lämna det i kylen.
Vispa cream cheese, socker och citron krämigt i en skål. Röra i ett ägg i taket.
Ta kexblandningen som var i kylen och lämna bakformen på en plat.
Hälla smeten över kexbotten. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 60 minuter.
Efter 60 minuter, stänga av ugnen och låta kakan står kvar i eftervärmen tills cheesecake blir kall. Lämna sen kakan i kyllskåpet hela natten.
Halloncoulis:
Koka ihop socker ock majsstärkelse i en kastrull, tillsätta vatten och röra allt ihop.
Tillsätta hallon och krossa dem i kastrullen med en träsked. Koka i ca 3-4 minuter.
Ta bort från värmen och låta svalna.
Fakultativ: sila bort kärnorna med en finnmaskig sil, pressa med sked så att så mycket vätska som möjligt kommer ut.
Montering:
Vara försiktigt när ni överföra cheesecake från bakformen till serveringsfaten.
Hälla halloncoulis över cheesecake och låta svalna 1 timme till.
Dekorera eventuellt med färska hallon och servera med en glas champagne.
Bon appétit! Laurence
Vintips:
Champagne!