Se också: Fransk Mat och dryck av Ulla...
Fransk Mat och dryck: svensk - franskt / fransk - svenskt lexikon
Franskt/Svenskt Matlexikon:
Aioli sås - Rouille
Ankbröst - Magret de Canard
Ankfett - Graisse de canard
Arom - Arôme
Blåbär - Myrtilles
Créme fraiche - Crème fraiche
Dill - Aneth
Fisksoppa - Soupe de Poisson
Fänkål - Fenouil
Kantareller - Girolles (chanterelles)
Karamellfärg - Colorant
Karjohansvamp - Cépes
Krutonger - Croutons
Kryddblandning - Herbes de Provence
Liten gurka - Cornichons
Madeira - Madère
Majonnäs - Mayonnaise
Mandelmjöl - Farine d'amandes
Olivolja - Huile d'Olive
Peppar - Poivre
Potatis - Pomme de terre (patates)
Rimmat, Saltat fläsk - Petit Salé
Röd vinbärsgelé - Groseille
Salt - Sel
Schalottenlök - Échalotes
Senap - Moutarde
Senapsfrö - Graines de Moutarde
Sniglar - Escargots
Starkelse - Amidom
Surkål - Choucroute
Svarta Vinbär - Cassis
Sås - Sauce
Sötsur - Aigre-Doux
Timjan - Thym
Vetemjöl - Farine de blé
Vitlök - Ail