Tillverkare

ankconfit recpt

 

Middagslyx à la franska!

Confit de canard med Bordeaux vin: 

Ta ut anklåren ur burken och tillaga dem i ugn eller stekpanan. Fettet som man tagit bort kan man smälta ner, sila, hälla ner i väl rengjorda burkar och förvara i kylen för att sen kunna användas igen. Ankfett är fantastiskt att steka i.

I ugn : lägg ut delarna av den konserverade ankan på ett ugnspaller och placera en ugnssäker form eller plåt under för att samla upp det smältande fettet från ankan. Stek i ugn ca 15 minuter i 200°C tills ankan fått en fin, gyllenbrunfärg.


I stekpanna: stek ankdelarna i fettet från burken på medelstark värm i ca 20.

Serveras till stekpotatis och kantareller med vinsås eller kantarellsås.


Chef Laurent (Bromma) serverar sin confit med rissolépotatis och vitlöksfräst höstsvamp samt tomat provencale....

 

Serveras till en Pinot Noir eller Bordeaux supérieur.

 

VinTips:

- Château La croix cantenac Saint Emilion (78853) - Kryddigt och mustigt. Pris 201,00kr.

- Bordeaux Supérieur - Château Lauduc Classic  (79439)  - 99kr.

 

Våra viner : www.baravin.eu

 

Se fler recept.