Tunnbrödssnittar med anklevermousse och fikonmarmelad
Ingredienser för 8 personer:
4 mjuka tunnbröd
50 gr fikonmarmelad
Sallad till dekoration (förslagsvis röd sallad)
----------------------------------------------
Bred ut anklevermoussen jämnt över hela tunnbrödet. Bred sedan fikonmarmelad på 1/3 eller 1/4 (efter smak) av brödet, på brödets bredd, med hjälp av en tesked.
Rulla brödet till en rulle och rulla sist in i plastfolie. Rulla så hårt som möjligt utan att brödet går sönder. Förvara rullarna i kylskåp i ca 12 timmar innan servering.
Precis innan servering, ta ut rullarna, ta bort plastfolien och skär i ca 1 cm tjocka skivor (ta först bort båda ändarna).
Kocken Tips: Servera snittarna väl kylda på en salladsbädd.
Kocken Tips: Servera snittarna till ett sött vitt vin t.ex. Sauternes, Jurançon, Loupiac.