Saltet finns naturligt i våtmarkerna i Aigues-Mortes, där medelhavet och Camarge möts. Ett område med unik biologisk mångfald och som är hem för flera olika arter.
Enligt tradition skördas saltet på sommaren då temperaturen ökar och miljontals små saltkristaller formas på vattenytan. Detta görs enligt en noggrann process för att bibehålla saltets naturliga näringsämnen och för att bevara naturlivet i området.
Saltet passar till kryddning av alla typer av rätter och tar fram smakerna i din matlagning. Den klassiska burken med korklock är perfekt att ha framme på matbordet eller köksbänken.
Saltet finns, förutom i den klassiska förpackningen, även som praktisk ströare. I sortimentet finns också smaksatt salt med citron eller med kryddor från Provence.
Strö salt från Camargue. Naturel Finn havssalt 250g. Utan tillsats
Fleur de sel (havssalt från Guérande i Frankrike) 125g. Handplockning. Origin: Atlantkusten nära Bretagne. Även kallas Celtic Sea Salt.
Fleur de sel (havssalt) 125g. burk med korklock Provence (se andra produkter).