Anklår - Ankconfit 4/5 lår Labeyrie
Mottagare: :
* Obligatoriska fält
eller Avbryt
18310-18450
Frankrike
Varning: Sista varan i lager!
Tillgängligs datum:
Caractéristiques
Ank confit (inkokt anka) är en vanlig rätt i Frankrike och finns att köpa på burk. Vi rekommanderar att äta med rött vin och kantereller.
Traditionellt Recept :
Confiterad anka serveras till Bordeauxvin:
Ta ut anklåren ur burken och tillaga dem i ugn eller stekpanan.
I ugn : lägg ut delarna av den konserverade ankan på ett ugnspaller och placera en ugnssäker form eller plåt under för att samla upp det smältande fettet från ankan. Stek i ugn ca 15 minuter i 200°C tills ankan fått en fin, gyllenbrunfärg.
I stekpanna: stek ankdelarna i fettet från burken på medelstark värm i ca 20 minuter tills de blivit gyllenbruna. Vänd dem efter halva tiden.
Servera med gröna bönor, stekt potatis, svamp och rött vin från Bordeaux t.ex Bordeaux, Bordeaux supérieur, eller Saint Emilion, Bergerac.