• Salad med confit de canard "inkokt anka" i apelsin med en carpaccio på lök i hallonvinäger
    Upplagd av
       Visningar (1225)
       Anka
       0 Kommentar

    Salad med confit de canard "inkokt anka" i apelsin med en carpaccio på lök i hallonvinäger

    Till en portion/ tallrik:

    Ett anklår confiterad
    1/2 apelsin
    70 gr. bland sallad
    Några valnötter
    Körsbärstomat till dekoration
    Dressing:
    1/2 rålök, 2 msk olivolja, 2 msk hallonvinägerhavssalt, peppar

    Stek ankan i stekpanna i 15 minuter (vänd den flera gånger under stekningen) . Låt svalna. Ta bort köttet från benen. Dela köttet i bitar på längden. Skala apelsinen. Skär den i skivor, spara en 1/2 rondell till dekoration, skär resten i mindre bitar. 

    Blanda apelsinbitarna med ankbitarna och lägg upp på en tallrik. Tillsätt salladen valnöttern och tomaten. Dekorera med apelsinsskivan.

    Skär löken i skivor. Lägg den i en skäl och häll över hallonvinägern. Salta, peppra och låt marinera i 15 minuter (marineraden kommer att ta bort den starka smaken av löken, men bevara sötman). Efter 15 minuter, tillsätt olivoljan och häll såsen över salden, Servera...

    Råd : Tillsätt såsen precis innan servering förätt att undvika att salladen "bränns/kokas" av vinägern.
    Ett rött, lätt kylt vin passar till dennan rätt. Vi kan tipsar om ett Chinon, ett Côtes Rôti eller ett Bandol vin...

     

    Se fler recept.

    VintipsVintips:

    Vin de pays d'oc - Syrah - Rosé 

    Cahors - Malbec, tannat, Merlot-  Röttvin

    Côte de Provence - Grenache noir, Cinsaut, Syrah - Röttvin

kommentar, tips....

* Namn:
* E-post: (ej publicerat)
   Website: (Site url with http://)
* Kommentar: