Espelette Chili Peppar 40g AOP

100065

Frankrike

Espelette Chili Peppar AOP*

(Ezpeletako biperra)

*AOP: Europe Skyddad ursprungsbeteckning

Se andra produkter med Espelette chilipeppar

Origin: Syd-Väst Frankrike

Mer detaljer

Genom att köpa denna produkt kan du samla upp till 8 poänger. Din varukorg kommer att uppgå till 8 poänger som kan omvandlas till en kupong av 1.60kr.


89.00kr Inkl.moms

 • Piment d'Espelette, som är en chili krydda, kommer från franska Baskien och odlas där sedan 1600-talet. Bayonne var på den tiden Frankrikes säte för chokladtillverkning och man använde piment d'espelette kryddan som en peppar för att framhäva smaken i vissa chokladrecept.

  Piment d'Espelette skördas och torkas sedan upphängd på snören. Då den har torkat mals den till pulver. Den subtilt pikanta smaken uppskattas av de flesta och ger en härligt kryddstark smak till rätter såsom soppor, grillad fisk och kött! Den ingår som ingrediens i specialiteten "Piperade" (baskisk tomat, paprika och chilisås). Kryddan ingår även som ingrediens i ett antal lokalt tillverkade produkter som patéer, såser, saltblandningar och choklad. 

  Piment d'Espelette är AOP markerad (Appelation d'Origine Protégé) sedan 1999 och Piment d'Espelette AOP kommer från en gruppering baskiska producenter.

  Serverings tips:

  Espelette chilipeppar är god till såser, grytor, soppor och salsas! Men också till köt och fisk...Eller istället peppar.

  Beskrivning: 

  Märke: Accoceberry

  Nettovikt eller volym: 40g.

  Produktionsland: Frankrike, Pays-Basque

  Innehåll: 100% Espelette Chili pulver

  Förvaring: På en torr och sval plats. 

  Konservering: Se datum märkering på förpackningen. Men över 2 år på en torr och sval plats.