Confit de canard - Ankconfit 4/5 lår Labeyrie

18310-18450

Frankrike

Confiterad Anka (anklår)
Det är lätt att göra vardagsmaten till en festmåltid!
Fransk gastronomi på 15 minuter med recept för alla smaker.
VINTIPS:
Bordeauxviner, Cahors, Madiran.

Mer detaljer

Genom att köpa denna produkt kan du samla upp till 29 poänger. Din varukorg kommer att uppgå till 29 poänger som kan omvandlas till en kupong av 5.80kr.


299.00kr Inkl.moms

  • Ingredienser:

    • 4/5 anklår, ankfett, salt

    inkokt anka

    • Låda 1280 gr.
    • Konservering 970 dagar
    • Syd-Väst av Frankrike

    Ank confit (inkokt anka) är en vanlig rätt i Frankrike och finns att köpa på burk. Vi rekommanderar att äta med rött vin och kantereller.

    Traditionellt Recept :

    Confiterad anka serveras till Bordeauxvin: 

    Ta ut anklåren ur burken och tillaga dem i ugn eller stekpanan.

    I ugn : lägg ut delarna av den konserverade ankan på ett ugnspaller och placera en ugnssäker form eller plåt under för att samla upp det smältande fettet från ankan. Stek i ugn ca 15 minuter i 200°C tills ankan fått en fin, gyllenbrunfärg.

    I stekpanna: stek ankdelarna i fettet från burken på medelstark värm i ca 20 minuter tills de blivit gyllenbruna. Vänd dem efter halva tiden.

    Servera med gröna bönor, stekt potatis, svamp och rött vin från Bordeaux t.ex Bordeaux, Bordeaux supérieur, eller Saint Emilion, Bergerac.