Tillverkare

Makroner grundrecept

125 g mandelmjöl
225 g florsocker
4 normalstora äggvitor
25 g socker
ev smaksättning/färgsättning

Smörkräm grundrecept

100 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker

Smörkräm smaksättningar

Ca 2 tsk vaniljsocker
eller ca 1 tsk essens
eller 2 msk sylt
eller 2 msk kakao
Bara att prova sig fram!

 

Gör så här:

Separera äggvitorna, låt dem stå i rumstemperatur över natten. Häll mandelmjölet i en torr bunke. Sikta ner florsockret, blanda noga. Vispa äggvitorna hårt i en separat bunke tills den går att vända upp och ner. Vispa i sockret lite i taget. Vik försiktigt ner marängsmeten i mandelblandningen. Häll smeten i en spritspåse. Spritsa ut 2 cm stora runda klickar på plåt med bakplåtspapper. Låt stå i minst en timme. Grädda inte makronerna innan de har satt sig, då spricker de! Grädda i 160° i 10-12 minuter. Ta försiktigt loss makronerna från plåten när de svalnat något. Rör ihop smörkrämen med valfri smaksättning, spritsa eller bred ut den på varannan makronhalva. Lägg ihop makronerna försiktigt.