Tiramisu på Rosa Biskvier och hallon
Föreberedelse: 15 minuter
Tid i kylen: 2 timmar
Svårighetsgrad: Enkel
För 6 personer:
5 ägg
50 gram florsocker
500 gram mascarponeost
20 centiliter hallonsaft (koncentrat)
200 gram hallon
Spara några hallon och pulver från de Rosa biskvierna till dekoration
Separera äggulorna från vitan. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa äggulorna tillsammans med florsockret i ca. 3 minuter, med elvisp, till dess att blandningen blir gulaktig och konsistensen som en mousse. Blanda ner mascarponeosten och fortsätt vispa i ett par minuter till. Vänd sedan försiktigt ner äggviteskummet.
Doppa de rosa biskvierna i hallonkoncentratet och låt de suga åt sig lite.
Täck sedan botten av en form med ett lager rosa biskvier. Täck med en tredjedel av mascarponsesmeten och ett lager hallon. Upprepa en andra gång (biskvier, mascarpone, hallon) och avsluta med den sista tredjedelen mascarponesmet.
Låt vila i kyl i 2 timmar.
Precis innan servering garnerar du tiramisun med några hallon och silar över pulvret från de Rosa Biskvierna.
Recept hämtat ur ”J'aime les Biscuits Roses” (Jag älskar Rosa Biskvier) utgiven av Edition Culinaires.