Tillverkare

Fransk Mat och dryck av Ulla Britta Persson

Se också: Fransk Mat och dryck av Ulla...  

Fransk Mat och dryck:    svensk - franskt / fransk - svenskt lexikon

 

Franskt/Svenskt Matlexikon:

 

Aioli sås - Rouille

Ankbröst - Magret de Canard

Ankfett - Graisse de canard

Arom - Arôme

Blåbär - Myrtilles

Créme fraiche - Crème fraiche

Dill - Aneth

Fisksoppa - Soupe de Poisson

Fänkål - Fenouil

Kantareller - Girolles (chanterelles)

Karamellfärg - Colorant

Karjohansvamp - Cépes

Krutonger - Croutons

Kryddblandning - Herbes de Provence

Liten gurka - Cornichons

Madeira - Madère

Majonnäs - Mayonnaise

Mandelmjöl - Farine d'amandes

Olivolja - Huile d'Olive

Peppar - Poivre

Potatis - Pomme de terre (patates)

Rimmat, Saltat fläsk - Petit Salé

Röd vinbärsgelé - Groseille

Salt - Sel

Schalottenlök - Échalotes

Senap - Moutarde

Senapsfrö - Graines de Moutarde

Sniglar - Escargots

Starkelse - Amidom

Surkål - Choucroute

Svarta Vinbär - Cassis

Sås - Sauce

Sötsur - Aigre-Doux

Timjan - Thym

Vetemjöl - Farine de blé

Vitlök - Ail