Conserverie Azaïs-Polito Parc Aquatechnique Rue de Bruxelles 34200 Sète
Bonnat var först med att införa det som kallas Grand Cru: chokladkakor som garanterat gjorts av kakao från ett och samma ursprung. Kakaon som används till Bonnatchokladen odlas bland annat i Ecuador, Madagaskar och Elfenbenskusten, vilka räknas som några av de bästa kakaoplantagerna i världen. Kakaosorterna importeras som bönor och rostas sedan på plats enligt tradition i Voiron. Flera av plantagerna ägs av familjen själva vilket är en garanti för god kvalitet och bra arbetsförhållanden.
Några av de mest populära chokladsorterna är Madagascar, Chuao, Haiti, och Cuba. I sortimentet finns också choklad med 100 procent kakao – perfekt att riva över bakverk.
Conservas Emperatriz is a family business in its second generation, dedicated to the manufacture of canned vegetables and canned seafood with more than 70 workers on equal terms.
Saltet finns naturligt i våtmarkerna i Aigues-Mortes, där medelhavet och Camarge möts. Ett område med unik biologisk mångfald och som är hem för flera olika arter.
Enligt tradition skördas saltet på sommaren då temperaturen ökar och miljontals små saltkristaller formas på vattenytan. Detta görs enligt en noggrann process för att bibehålla saltets naturliga näringsämnen och för att bevara naturlivet i området.
Saltet passar till kryddning av alla typer av rätter och tar fram smakerna i din matlagning. Den klassiska burken med korklock är perfekt att ha framme på matbordet eller köksbänken.
Saltet finns, förutom i den klassiska förpackningen, även som praktisk ströare. I sortimentet finns också smaksatt salt med citron eller med kryddor från Provence.